maanantai 3. kesäkuuta 2019

Toukokuussa luettua


Toukokuu oli hyvä lukukuukausi. Luin kolme loistavaa, mielikuvitusta hivelevää teosta ja yhden, jonka olisin voinut jättää lukematta. Nuo kolme upeata teosta saavat onneksi toukokuun vaa'an kallistumaan onnistuneiden lukuvalintojen puolelle.

Jatkaen huhtikuussa syttynyttä paloani lukea antiikin Kreikkaan liittyvää kirjallisuutta luin kolme teemaan sopivaa teosta. Ai että mitenkö Pasi Ilmari Jääskeläisen Lumikko ja  yhdeksän muuta liittyy Kreikkaan? No ei mitenkään. Se liittyykin koko Kreikka-buumin aloittaneeseen Jumalat juhlivat öisin -teokseen, jonka Jääskeläinen on maininnut esikoisromaaninsa innoituksen lähteeksi.

Toukokuussa luin:
❤ John Fowles: Jumalten naamiot
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta  
 Sissi Katz: Maxwell Sternin tukimukset
❤ Margaret Atwood: Penelopeia

Kotimaisia: 2
Ulkomaisia: 2
Suomeksi: 4
Englanniksi: 0

Omasta tai äidin hyllystä: 2
Kirjastosta: 1
Muualta: 1


Tämän lisäksi olen kuunnellut kahta äänikirjaa ja lukenut ensi keskiviikkona kokoontuvaa lukupiiriä varten Daphne du Maurierin Rebekkaa. Aloitin myös Christoph Ransmayrin Matka lopun maailmaan -romaanin lukemisen nyt toistamiseen. Luin sen yliopistoaikanani postmodernin historiallisen romaanin kursilleni, mutta en muista  teoksesta juuri mitään. Tiedän vain, että siinä etsitään karkotettua runoilijaa Ovidiusta syrjäisestä rautakaupungista, ja että kirjassa seikkailee antiikin taruista tutun Ekhon jonkinlaisena muunnoksena hahmo nimeltä Ekko. Lukemiseni on kuitenkin nyt ainakin toistaiseksi tyssännyt. En vain jaksa kiinnostua teoksen miljööstä. Loppuuko Kreikka-buumini tähän jäänee nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti